Львів’янин отримав умовний термін за напад з перцевим балончиком на поліцію

Фото: Головне управління Національної поліції у Львівській області

При затриманні обвинувачений облаяв правоохоронців та вдарив одного з них у пах

Львів’янин забризкав очі правоохоронцю перцевим балончиком та чинив активний опір поліції при затриманні. Суд призначив обвинуваченому умовний термін. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили у середу, 14 серпня, у Єдиному державному реєстрі.

За матеріалами справи, випадок трапився вранці 13 червня на Стрийщині. Богдан У. провокував поліцію та розпилив перцевий балончик в обличчя правоохоронцю. Згідно з висновком експертизи, потерпілий поліцейський отримав “хімічний опік верхніх та нижніх повік, як правого так лівого ока, рогівки обох очей, кон`юнктиви та слізного мішка обох очей”, що кваліфікують як легке тілесне ушкодження. Того ж дня, по обіді нападника затримала поліція.

Під час затримання нападник активно опирався

При затриманні обвинувачений активно опирався, не давав вдягнути на себе кайданки та лаяв поліцію: “поводив себе агресивно, розмахував своїми руками та здійснював шарпанину, коліном своєї правої ноги наніс удар працівникові поліції в пах, при цьому виражався в сторону працівників поліції нецензурною лайкою”.

Свою вину нападник Богдан У. визнав. За напад та опір поліції суд призначив обвинуваченому покарання — 3 роки обмеження волі, однак звільнив його від відбування строку з випробувальним терміном на 1 рік і 6 місяців. В цей період Богдан У. має регулярно реєструватися в органі пробації, а також йому заборонено виїжджати за межі України без погодження.

Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, нещодавно у Львові судили чоловіка за спробу підпалу поліцейського автомобіля. Крім того, у Червонограді чоловік побив поліцейського після зауваження про галас.