У Львові світлофори на перехрестях зможуть автономно працювати до 10 годин

Загалом 44 світлофори у місті обладнали автономним живленням

У Львові збільшили кількість світлофорів, які працюватимуть під час відключень світла. Тепер 44 світлофорних об'єктів у місті мають альтернативне джерело живлення. Про це 13 серпня повідомили у “Львівавтодорі”.

До кінця вересня планують обладнати понад 65 світлофорів

ЛКП “Львівавтодор” встановлює нові блоки безперебійного живлення, які дозволяють світлофорам працювати автономно від 2 до 10 годин. Станом на сьогодні вже 44 світлофорні об'єкти у місті забезпечені альтернативними джерелами живлення. Останній, 44-й світлофор, під'єднали на складному перехресті вулиць Наукової та Тролейбусної, де перетинаються кілька смуг руху, 5 регульованих пішохідних переходів та велодоріжки. Нові блоки живлення мають систему вентиляції, обігріву та захищені антивандальною шафою з сигналізацією.

“Із 170 світлофорних об’єктів, які обслуговує наше підприємство, наразі резервним живленням забезпечено уже загалом 44 об’єкти. Зараз отримуємо нові блоки безперебійного живлення та плануємо, що до середини вересня автономним живленням облаштуємо ще 24 світлофорні об’єкти. Блоки, які купуємо в київського виробника, містять максимально необхідну для нас “начинку”, є якісні та довговічні. Зокрема, акумулятор в цьому блоці живлення може працювати до 8-10 років, все обладнання є якісне та сертифіковане. Корпус “шафи” — антивандальний, є система підігріву та вентиляції, є сигналізація та система моніторингу”, — керівник ЛКП “Львівавтодор” Микола Власюк.

Нагадаємо, що підключати до світлофорів автономне енергоживлення львівська влада розпочала лише після трагедії 19 червня на перехресті проспекту Чорновола та вулиці Городоцькій. Тоді 11-річний хлопчик загинув під колесами автобуса. Станом на 10 липня 35 світлофорних об'єктів у місті обладнали автономним живленням.