У Львові за 1,4 млн грн встановлять двері у пошкоджених ракетою будинках

Компенсацію за вхідні броньовані двері отримають мешканці будинків на вул. Стрийській

У вівторок, 13 серпня, виконком Львівської міської ради погодив виплати на встановлення вхідних дверей жителям, які постраждали від російського ракетного удару 6 липня 2023 року. Йдеться про мешканців будинків на вулиці Стрийській № 62, 64 та 66.

Компенсацію отримають 36 мешканців

Загалом на допомогу з міського бюджету Львова виділять 1,4 млн грн. Більшість мешканців, а саме 31 особа, отримають по 40 тисяч гривень. П'ятеро жителів вже раніше отримували допомогу по 8 тисяч гривень, тому зараз їм додатково виплатять ще по 32 тисячі. Гроші призначені для встановлення спеціальних броньованих дверей з дерев'яними накладками. Міська влада вирішила, що всі постраждалі повинні мати однакові надійні двері.

Нагадаємо, на початку липня Міськрада Львова виділила майже 40 млн грн на ремонт пошкоджених ракетою будинків. Компенсацію за ремонти у квартирах отримають мешканці чотирьох будинків на вул. Стрийській. До слова, 6 липня минулого року російські окупанти атакували Львівську область. Ракета влучила у житловий будинок у Львові на вул. Стрийській, загинули 10 людей, а понад 40 осіб – постраждали. Мешканцям, у яких постраждали квартири під час ракетного удару 6 липня, виплачували кошти на оренду житла. Відтак 40 осіб, які проживали в будинках на вул. Стрийська, 62, 64, 66, 68 отримували грошову допомогу від міста, допоки їхні будинки відновлювали.