Львівські лікарі врятували підлітка, у якого гнив череп через ускладнення отиту

Це перше таке ускладнення у практиці лікарів

Лікарі Центру отоларингології врятували 15-річного хлопця, у якого було рідкісне і небезпечне ускладнення від отиту. Кістка всередині голови хлопця почала вигнивати. Про це 12 серпня повідомили у Центрі дитячої медицини. Про

Інфекція роз'їдала кістку в голові

Хлопець Іван із Турківського району спочатку страждав на біль у вусі, і місцеві лікарі поставили діагноз отит. Однак, після лікування стан Івана не покращився, і батьки звернулися до приватного лікаря у Львові. Після обстеження його скерували до спеціалістів Центру отоларингології.

Під час детальної діагностики лікарі виявили в Івана рідкісне ускладнення, яке включало інфекцію кісток голови та запалення важливих кровоносних судин. Захворювання розвивалося настільки агресивно, що інфекція поширилася від вуха до кісток всередині голови, створюючи серйозну загрозу для життя.

“Була колосальна загроза для життя. Кістка всередині голови просто вигнивала. Таке ускладнення вперше у нашій практиці, хоча ми багато оперуємо складних вушних хвороб і є одними із лідерів у дитячій отохірургії України. Також ми радились з польськими колегами, вони підтвердили, що це вкрай рідкісне ускладнення”, — пояснив керівник Клініки отоларингології Федір Юрочко.

Лікарі негайно провели операцію, яка пройшла успішно, і стан Івана почав поліпшуватися. Зараз Івана виписали на домашнє лікування, і він перебуває під наглядом медиків.