Львівські лікарі успішно провели жінці п'ятий кесарів розтин

38-річна пацієнтка попри ризики добре перенесла операцію і народила сина

У Львові медики здійснили унікальну операцію — п'ятий кесарів розтин для однієї жінки. Попри ризики 38-річна пацієнтка стала мамою вп'яте. Про це повідомила пресслужба Першого ТМО Львова 9 серпня.

Перший кесарів розтин провели через медичні показання

Всі попередні діти Галини Карп'як з села Бачів на Львівщині також народилися шляхом кесаревого розтину. Під час перших пологів жінку кесарили через медичні показання. Так само на світ з'явилися і дві наступні доньки. Після народження трьох дівчаток подружжя все ще мріяло про сина. Незважаючи на застереження лікарів щодо ризиків четвертої операції, Галина з чоловіком вирішили спробувати ще раз і у них народився хлопчик.

Її п'ята вагітність, незважаючи на всі ризики, протікала добре. Галина спостерігалася в місцевій лікарні, але народжувати від самого початку планувала лише у Львові. 30 липня на світ з'явився другий хлопчик у родині Карп'яків. Він народився на 37-му тижні вагітності, вагою 2800 г і зростом 50 см. Старші діти вибрали для нього ім'я Максим.

Новонароджений

“Я працюю в цій лікарні вже понад 20 років. У моїй практиці такий випадок трапився вперше — пʼятого кесарева. Оперувала вагітних максимум вчетверте. Утім щоразу — це неабиякий медичний виклик. Такі операції вимагають високої кваліфікації та підготовки. Ми завжди ретельно готуємося до таких випадків, проводимо додаткові обстеження і залучаємо до втручання велику команду, аби зберегти здоров’я і матері, і дитини”, — пояснила лікар акушер-гінеколог Лікарні Святої Анни Ірина Кухаєвич.

Нагадаємо, в червні 40-річна львів’янка з діагнозом “безпліддя“ народила восьму дитину. А раніше у Львівській обласній лікарні жінка народила 11 дитину.