Кістку знайшли на місці ДТП: львівські лікарі врятували 15-річного мотоцикліста

Під час аварії хлопцю відірвало частину стегнової кістки довжиною 12 см

Львівські медики врятували 15-річного хлопця, якому у ДТП відірвало частину стегнової кістки. Родичі хлопця знайшли 12-сантиметровий уламок його кістки на місці аварії. Про це повідомили у четвер, 8 серпня, у Центрі дитячої медицини.

Хлопцю зробили три додаткові операції

Аварія сталась у Хирові, що на Львівщині, звідки родом 15-річний Артем. Хлопець їхав на мотоциклі та зіштовхнувся з автомобілем. Спершу Артема госпіталізували до лікарні в Самборі, а потім перевели до Центру дитячої медицини у Львові. У хлопця діагностували важкі травми: травматичний шок, великі рвані та скальповані рани лівого стегна і гомілки, а також відкриті багатоуламкові переломи лівої стегнової кістки та обох кісток лівої гомілки. Крім того, під час обстеження лікарі виявили, що бракує 12-сантиметрового фрагмента стегнової кістки.

Нога пацієнта після операції

Родичі хлопця поїхали на місце, де відбулося зіткнення та знайшли кістку. Протягом 6 годин лікарі накладали спеціальні вакуумні апарати на рани. Згодом хлопцю зробили ще три операції, зокрема трансплантацію шкіри для закриття ран. Після тривалого лікування стан хлопця стабілізувався. Він уже пройшов один курс реабілітації в лікарні, його виписали додому. Однак процес відновлення триватиме ще близько 3 місяців, адже потрібно повністю зростити кістки та зняти апарати зовнішньої фіксації.