Міська рада просить львів’ян не годувати з рук білок в парках

Нещодавно білка подряпала у парку вагітну жінку

Міська рада закликала мешканців Львова не годувати з рук білок під час прогулянок в парках. Львівʼянам порадили дотримуватись дистанції й залишати їжу на відстані, якщо хочеться нагодувати тварину. Нещодавно в парку білка подряпала вагітну жінку. Про це 7 серпня повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Білки — переносники хвороб

Як зазначили в міській раді, білки можуть вкусити або подряпати людину, що потягне за собою тривале лікування. Гризуни є переносниками небезпечних хвороб таких як лептоспіроз і сказ. Директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович розповів про випадок, коли білка подряпала вагітну жінку, коли вона хотіла з руки погодувати гризуна. “В результаті жінка окрім переляку отримала набряк лімфовузлів. На щастя, все закінчилось добре, але була ось така неприємна історія” — зазначив Ігор Антахович.

Також він зазначив що до того ж не усім можна годувати білок. “Не можна годувати білок хлібом чи печивом, бо це шкодить їхньому здоров’ю. Найкращі смаколики для них — сухофрукти та горіхи. Є випадки, коли львів’яни залишають у парках, зокрема в смітниках, залишки чипсів, сухариків, і білки теж можуть це їсти. А це шкодить їм”, — розповів Ігор Антахович.

Нагадаємо, в кінці червня під час прогулянки Стрийським парком у Львові 25-річну дівчину покусала білка. Львів’янка хотіла погодувати тваринку, але та натомість вкусила її за руку. Дівчина відчула слабість, її госпіталізували. Потерпілій після інциденту зробили щеплення від сказу.