Журналістка LVIV.MEDIA перемогла у конкурсі імені Тараса Матвіїва

Марія Шиманська передасть значну частину своєї винагороди на потреби військових

У середу, 7 серпня, у Львові відбулося нагородження переможців Обласного конкурсу журналістських робіт імені Тараса Матвіїва. Одну з премій отримала ведуча YouTube-каналу LVIV.MEDIA Марія Шиманська за найкращий матеріал, опублікований в онлайн-медіа. Значну частину своєї премії журналістка передасть на допомогу військовим. Про нагородження переможців повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Конкурс в пам’ять про загиблого військовослужбовця та журналіста Тараса Матвіїва на Львівщині проводять вже втретє. У 2024 році на участь у ньому подали 65 журналістських матеріалів у різних жанрах та видах ЗМІ. З них члени журі відібрали п’ятьох переможців — по одному з онлайн-медіа, друкованого медіа, телебачення та радіо, а також один з учасників отримав Гран-прі конкурсу. Усіх переможців нагородили преміями на загальну суму у 300 тис. грн.

Премію в 50 тис. грн у категорії “Найкращий матеріал, розміщений в онлайн-медіа” Марія Шиманська отримала за документальний фільм про життя полковника ГУР та Героя України Олега Бабія. Журналістка вирішила передати значну частину своєї винагороди на потреби військових — 24 окремої механізованої бригади та 80 окремої десантно-штурмової Галицька бригади ДШВ ЗСУ.

Документальний фільм LVIV.MEDIA про Олега Бабія

Найкращим матеріалом у радіоефірі журі визнало інтерв’ю “Про війну з перших уст з Віктором Молодиком” журналістки Жидачів FM Ірини Берник. Вона передала половину свого виграшу ГО “Народний легіон”, яку започаткував Тарас Матвіїв, і ще половину — на видання третьої книги Тараса. З друкованих медіа переможним став матеріал “Онук зв’язкової ОУН Лідії Тиховліз боронить Україну на Авдіївському напрямку” авторства Любові Кіпоренко у газеті “Ваш голос Прикарпаття”. Найкращим матеріалом у телеефірі обрали фільм Андрія Дівородюка, який вийшов на каналі НТА.

Гран-прі ж отримав Андрій Жолоб — військовослужбовець, який майже два роки очолював медичну роту 46-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ, а тепер керує Львівським центром надання послуг учасникам бойових дій. Переміг його матеріал, який прозвучав в межах авторської програми на Радіо FM Галичина “Зшив пробите серце! Судинний хірург на фронті”.