• Головна
  • Новини Львова
  • Львівська будівельна фірма за 85 млн викупила проектно-конструкторське технологічне бюро

Львівська будівельна фірма за 85 млн викупила проектно-конструкторське технологічне бюро

Єдиний майновий комплекс бюро придбало на аукціоні ТОВ “Бібуд” в 15 разів дорожче стартової ціни

Проектно-конструкторське технологічне бюро у Львові придбала на аукціоні будівельна фірма за 85 млн грн. ТОВ “Бібуд” позмагалося за право придбати єдиний майновий комплекс бюро з 18-ма учасниками. Наприкінці аукціону ставки трьох компаній були майже на рівні, однак “Бібуд” перебило пропозиції суперників всього на тисячу гривень. Про це йдеться на сторінці онлайн-аукціонів Prozorro.Sale.

Стартова ціна бюро була всього 5,6 млн грн та зросла в 15 разів

Єдиний майновий комплекс державного підприємства “Проектно-конструкторське технологічне бюро” фонд держмайна виставив на онлайн-аукціон зі стартовою ціною 5,6 млн грн, тоді як продали його у більш як 15 разів дорожче. Загальна вартість активів підприємства за цей рік станом на 30 квітня — 5,5 млн грн. Будівлі, які входять до комплексу бюро, розташовані у Львові на вулиці Данилишина, 4 та на вулиці Збоїща, 15. Зокрема на вулиці Данилишина розміщені:

  • нежитлова будівля
  • котельня-склад

А на вулиці Збоїща бюро має ще дев’ять споруд:

  • побутовий корпус
  • склад-майстерня
  • механічний цех
  • автобусний цех
  • котельня
  • будівля ГРП
  • склад
  • приміщення столярного цеху
  • прохідна

Зокрема, частину першого поверху побутового корпусу орендує ТОВ “Культпроектмонтаж” за 5,4 тис. грн/міс.

Будівлі проектно-конструкторського технологічного бюро. Фото: Prozorro.Sale
Будівлі проектно-конструкторського технологічного бюро. Фото: Prozorro.Sale
Будівлі проектно-конструкторського технологічного бюро. Фото: Prozorro.Sale
Одна з будівель проектно-конструкторського технологічного бюро. Фото: Prozorro.Sale
Одна з будівель зсередини проектно-конструкторського технологічного бюро. Фото: Prozorro.Sale
Одна з будівель зсередини проектно-конструкторського технологічного бюро. Фото: Prozorro.Sale
Одна з будівель зсередини проектно-конструкторського технологічного бюро. Фото: Prozorro.Sale

До майнового комплексу також входять дві земельних ділянки: перша площею 0,5 га призначена для обслуговування будівель і споруд з дослідно-експериментального виробництва (вулиця Збоїща,15), а друга площею 1,2 га призначена під будівництво бази відпочинку (у селі Розлуч, на Самбірщині). Разом з цим переможець аукціону отримав два автомобіля: Mitsubishi Outlander 2008 року та Renault Kangoo 2006 року.

Проектно-конструкторське технологічне бюро хотіли придбати 18 учасників

За право придбати єдиний майновий комплекс бюро позмагалися 18 учасників. Ще на етапі початкових ставок, ціна за бюро сягнула 84,6 млн грн, що в понад 15 разів більше стартової ціни. Таким чином ТОВ “Бібуд” здобуло перевагу — можливість бачити ставки суперників та пропонувати ціну в кожному з раундів останнім. До третього раунду аукціону “Бібуд” не піднімало ставку, доки на цьому етапі двоє конкурентів не запропонували вищу суму: 85 млн за комплекс бюро запропонувало ПП “Сворд”, ще на тисячу більше — ПП “Торговий дім ”Перун”. Однак “Бібуд” таки стало переможцем, викупивши єдиний майновий комплекс державного підприємства “Проектно-конструкторське технологічне бюро” за 85 002 000 грн.

До слова, за даними аналітичної системи YouControl, ТОВ “Бібуд” існує протягом дев’яти років та зареєстроване у Львові на вулиці Володимира Великого. Займається будівництвом житлових та нежитлових приміщень. Компанією володіє Тарас Зубик. Він також володіє, ТзОВ "Каскадбуд", яке нещодавно отримало згоду від виконкому львівської міськради на облаштування нових зон у парку "Горіховий гай". Фірма оплатить розробку проєктної документації, проведення експертизи та всі будівельні роботи.

Нагадаємо, у червні Львівський науково-дослідний проектний інститут продали на аукціоні за понад 60 млн грн. Крім того, Львівський інститут проектування комунального будівництва продали на аукціоні за 16 млн.