На Львівщині 14 водіїв маршруток оштрафували за порушення правил перевезень

Під час перевірки виявили проблеми з технічним станом автобусів та документами водіїв

На Львівщині під час перевірки роботи автобусних перевізників оштрафували 4 транспортні компанії. Водії маршруток здійснювали пасажирські перевезення без належних дозвільних документів. Про це 5 серпня повідомили у Львівській ОВА.

Перевірки проводили протягом липня

Через збільшення кількості аварій за участю автобусів на дорогах області, Львівська ОВА разом з патрульною поліцією організувала перевірки роботи перевізників. Протягом липня перевіряли автобуси перед їх виїздом на маршрути. Інспектори виявили 14 порушень у роботі чотирьох транспортних компаній: "Успіх БМ", "Львівське АТП-14630", "Міра і К" та "Фіакр-Львів".

Найчастіше виявляли два типи порушень — автобуси були в поганому технічному стані та у водіїв не було документів, які підтверджують право перевозити пасажирів. За словами директора департаменту дорожнього господарства Львівської ОВА Ореста Шуліковського, водії повинні проходити медичний огляд щодня перед виїздом. Також механік має перевіряти кожен автобус і робити запис про це в спеціальному журналі.

Нагадаємо, з ініціативи Львівської ОВА розірвані договори на обслуговування 10 міжміських автобусних маршрутів. Також додамо, що за погану роботу перевізників у Львові оштрафували майже на 750 тис. грн