Львівський музей Соломії Крушельницької має нового керівника

Тарас Демко також є керівником органного залу

34-річний Тарас Демко став директором музею Соломії Крушельницької у Львові. Про це 5 серпня повідомили на сторінці музею.

“З 5 серпня виконання обовʼязків директора Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові, згідно з наказом Управління культури Львівської міської ради, покладено на Тараса Володимировича Демка”, — йдеться у повідомленні.

Тарас Демко поєднуватиме одразу дві посади. А саме посаду директора музею Соломії Крушельницької з посадою директора-розпорядника Львівського академічного будинку органної та камерної музики. “Після представлення відбулася нарада з колективом, на якій обговорили поточну роботу, два грантові проєкти, робота над якими у розпалі, та наступні кроки у комунікації та взаємодії”, — повідомили у музеї Соломії Крушельницької.

Тарас Демко — український діяч культури, культурний менеджер, літературознавець, перекладач, один з керівників Львівського органного залу, директор Галицького музичного товариства.

Народився на Львівщині 1990 року. Вивчав англійську мову та літературу у ЛНУ імені Франка. З 2012 року —директор музичної агенції Collegium Management. З 2014 року директор Ukrainian Festival Orchestra. З 2017 року заступник директора Львівського органного залу. Один з ініціаторів та засновників створення Ukrainian Live Classic — першого додатку з українською класичною музикою, де зібрано понад 500 професійних записів.

Нагадаємо, 10 липня Михайло Кобрин, який очолював музей впродовж 4 років, написав у соцмережах, що залишає свою посаду. Раніше у музеї повідомили, що оцифрують особистий архів Соломії Крушельницької та її родини.