• Головна
  • Новини Львова
  • Господарський суд на Львівщині стягнув на користь військової частини пів мільйона гривень

Господарський суд на Львівщині стягнув на користь військової частини пів мільйона гривень

ТзОВ “СТП Бетон” поставив на зберігання свою техніку на території частини й не платив оренду

Господарський суд Львівської області розглянув позов військової частини до товариства з обмеженою відповідальністю “СТП Бетон”. Підприємство уклало з частиною договір про зберігання техніки на їхній території, але не платило оренду. Про це йдеться у рішенні, яке опублікували 29 липня в Єдиному державному реєстрі.

Недоплатили за зберігання техніки

На початку жовтня 2021 року військова частина та ТзОВ “СТП Бетон” уклали договір про зберігання майна товариства на території частини. Зберігання відбувалось на платній основі і щомісячна оплата становила понад 35 тис. грн з обовʼязковим врахуванням інфляції кожного місяця.

31 грудня 2022 року сторони уклали договір про припинення попереднього та повернення: стаціонарного бетонного вузла, фронтального навантажувача, автобетонозмішувача, паливного резервуара та будівельного вагончика у розпорядження підприємства. У березні 2023 року військова частина подала позов про заборгованість ТзОВ “СТП Бетон”.

Відтак в/ч подала позов до Господарського суду про стягнення з відповідача понад 150 тис. грн основного боргу. Крім того, керуючись пунктом договору позивач нарахував понад 158 тис. грн пені за період із січня 2022 року по травень 2024 року. Також понад 212 тис. грн штрафу, а також в порядку Цивільного кодексу позивач нарахував понад 34 тис. грн грн інфляційних втрат за аналогічний період та 11 тис. грн 3% річних за той самий період” — йдеться у рішенні.

Вивчивши матеріали справи, суд вирішив задовольнити позов військової частини та стягнути з ТзОВ “СТП Бетон” загалом 567 тис. грн. Рішення може бути оскаржене.

До слова, за даними аналітичного ресурсу YouControl ТзОВ “СТП Бетон” існує понад чотири роки. Компанія зареєстрована у Львові й займається виробництвом бетонних розчинів. Власником підприємства є Наталя Вілюра.