Львівська міськрада вдруге не змогла прийняти рішення про позику на 840 млн грн

В залі не було достатньої кількості депутатів для прийняття рішення

У вівторок, 30 липня, депутати Львівської міської ради знову відклали рішення про запозичення 840 мільйонів гривень до міського бюджету. Більшу частину цих грошей — 718 млн грн — планували витратити на завершення будівництва сміттєпереробного заводу та ремонт доріг. Міський голова Андрій Садовий запропонував знову перенести розгляд питання, оскільки в залі не було достатньої кількості депутатів, які підтримують цей проєкт. Рішення про перенесення підтримали усі присутні 35 депутатів.

“Нам для цього питання потрібно 2/3 голосів. Враховуючи, що в залі в нас сьогодні немає такої кількості, то є пропозиція перенести розгляд даного питання”, — пояснив міський голова Львова Андрій Садовий.

Він також наголосив, що затримки з будівництвом сміттєпереробного заводу призводять до значних втрат міського бюджету. Крім цього, мер Львова запропонував, щоб на кожній сесії керівник підприємства "Зелене місто" Олександр Єгоров інформував депутатів про хід будівництва. Під час сесії депутат від “Самопомочі” Андрій Шевців розповів, що нещодавно відбувся виїзд на будівельний майданчик, під час якого депутати погодилися, що позика для завершення будівництва потрібна, але вони хочуть отримати більше інформації про те, як будуть використовуватися кошти.

Про кредит

В пояснювальній записці до проєкту ухвали вказано, що найбільше грошей необхідно для будівництва сміттєпереробного заводу, а решту коштів для інфраструктурних проєктів.

  • 718 млн грн міська рада хоче витратити на реалізацію проєкту по будівництву механіко-біологічного комплексу перевантаження та перероблювання твердих побутових відходів на вул. Пластовій, 13.
  • 58,11 млн грн (зменшено з 76,439 млн грн) піде на реконструкцію системи живлення ТЦ Північна на вул. Пластова, 125.
  • 46,2 млн грн (збільшено з 30 млн грн). витратять на будівництво шляхопроводу на перехресті вул. Тараса Шевченка і вул. Омеляна Ковча.
  • 17,7 млн грн — на капітальний ремонт двох ЦНАПів на вул. Липинського, 11 і вул. Шевченка, 374.

До слова, питання про 840 млн грн запозичення до міського бюджету вже вдруге винесли на розгляд сесії, але з оновленими сумами. Раніше, 4 липня, депутати міськради вже розглядали цю ухвалу, але тоді перенесли за пропозицією міського голови Андрія Садового.

Нагадаємо, що Фракція "Голос" оголосила, що не братиме участі у позачерговому засіданні Львівської міської ради 30 липня. Серед головних причин відмови від засідання — питання про кредит, яке знову виносять на голосування без врахування попередніх зауважень фракції.