У Львові відреставрують балкон за 230 тис. грн в рамках програми співфінансування

Власник квартири сплатить 48 тис. грн, решту витрат покриє міський бюджет

У Львові за 230 тис. грн відреставрують ще один балкон в рамках програми співфінансування. Йдеться про балкон на одному з будинків, що на вулиці Шептицьких. Власник квартири сплатить 48 тис. з загальної вартості ремонту, решту витрат покриє міський бюджет. Це зазначено у договорі, який оприлюднили у вівторок, 30 липня, на сайті Prozorro.

Балкон відреставрують частково коштом міського бюджету

Балкон, який відреставрують коштом міського бюджету спільно з власником квартири, розташований на вулиці Шептицьких, 15. Згідно з договором, вартість реставрації разом з податками — 234 тис. грн. З міського бюджету на ремонт виділять 187 тис. грн, ще 48 тис. має сплатити власник квартири. Зокрема, матеріали для реставрації вартуватимуть 122 тис. грн, а зарплата робітникам 59 тис. грн. Ще 31 тис. грн — на загальновиробничі витрати.

Виконавцем робіт буде ФОП Федина Василь Іванович. Підрядник розпочне ремонт у серпні, а завершити має до листопада цього року. Згідно з даними аналітичної системи YouControl, Василь Федина зареєстрований як ФОП у Львові, на вулиці Шевченка та займається будівництвом.

Нещодавно міська влада Львова включила до програми реставрації балконів лише 12 зі 120 поданих заявок. LVIV.MEDIA розповідав про те, як отримати гроші на реставрацію балконів.

Нагадаємо, у серпні 2023 року у центрі Львова обвалився аварійний балкон. Тоді 43-річний чоловік, який перебував на ньому, загинув. Після цього районні комісії обстежили фасади будинків і виявили, що негайного ремонту потребують 5 тисяч балконів.