Мешканця Львівщини ув’язнили за незаконне зберігання канабісу та гранати

Суд призначив порушнику п’ять років ув’язнення

Городоцький міськрайонний суд виніс вирок місцевому мешканцю, який зберігав вдома ручну гранату та канабіс. Обвинуваченому призначили п’ять років в’язниці, про це йдеться у вироку, який оприлюднили 29 липня у Єдиному державному реєстрі.

Правоохоронці виявили зброю та наркотики під матрацом

5 травня минулого року мешканець села Речичани, що в Городоцькому районі, незаконно придбав осколкову ручну гранату РГД-5 із запалом, а також канабіс вагою 263,45 г. За матеріалами справи, зброю та наркотики обвинувачений знайшов у кущах біля залізничного вокзалу. 22 січня правоохоронці провели обшуки в помешканні Мар’яна С. і знайшли заборонену речовину та гранату під матрацом.“В суді вину визнав, не заперечує фактичних обставин, які викладені в обвинувальному акті, …усвідомлює протиправність вчиненого, кається, просить суворо не карати,” — йдеться у вироку про обвинуваченого.

Суд визнав Мар’яна С. винним за двома статтями: незаконне поводження зі зброєю та незаконне зберігання наркотичних засобів без мети збуту. Враховуючи попередні судимості обвинуваченого, суд призначив покарання — 5 років і 3 місяці позбавлення волі.

Також суд постановив стягнути з засудженого 4165 грн процесуальних витрат на користь держави та знищити вилучені гранату та наркотики. Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, нещодавно львів’янин уник покарання за вибух навчальної гранати в будинку. Крім того, ще один 50-річний мешканець Львова кинув на подвір’я гранату і втік.