Бійка з ножем через собак: суд виніс вирок львів'янину

Собака потерпілого напала на чоловіка з дружиною, які гуляли з маленьким песиком

Франківський районний суд Львова розглянув кримінальну справу про конфлікт між двома чоловіками через собак. Внаслідок суперечки на вулиці, один із чоловіків завдав іншому тяжкі тілесні ушкодження та ножові поранення. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень 29 липня.

Обвинувачений отримав умовний термін

За даними справи, 11 листопада 2023 року біля церкви святих Ольги та Єлизавети через собак виник словесний конфлікт між двома чоловіками. За версією обвинуваченого, все почалося з того, що на нього та його дружину, які гуляли з маленькою собачкою, напала велика собака потерпілого. Він своєю чергою на зауваження почав агресивно поводитися і бити чоловіка. Обвинувачуваний дістав з кишені складний туристичний ніж і, захищаючись, поранив власника великої собаки. Потерпілий же стверджував, що конфлікт виник після того, як обвинувачений почав бити його собаку.

Внаслідок конфлікту потерпілий отримав колото-різані рани грудної клітки та живота, а також садна на голові. Обвинувачений повністю визнав свою вину у суді, пояснивши, що діяв у стані стресу після нападу на нього. Він щиро розкаявся, попросив вибачення у потерпілого і повністю відшкодував завдану шкоду. Попри серйозність травм, потерпілий попросив суд не застосовувати до обвинуваченого покарання, пов'язане з позбавленням волі, враховуючи життєві обставини останнього.

Суд врахував визнання вини обвинуваченим, щире каяття, відшкодування збитків потерпілому та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Однак, вирішив звільнити обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 2 роки. Також з обвинуваченого стягнуто процесуальні витрати на проведення експертиз — 24 227 тис. грн.