Випускникам львівських шкіл виплатять премії за високі бали на НМТ

Відмінники отримають від 10 до 30 тисяч гривень — розмір премії залежить від балів

У Львові вирішили відзначити грошовими нагородами найуспішніших випускників шкіл. Йдеться про учнів, які отримали максимальні результати на національному мультипредметному тесті. Таке рішення ухвалив виконком міськради під час засідання 29 липня.

Нагороди отримають випускники шкіл Львівської міської територіальної громади, які показали найкращі результати на національному мультипредметному тесті. Розмір винагороди залежить від кількості набраних балів.

Скільки отримають відмінники

  • За 800 балів міськрада виплатить 30 000 гривень
  • За 600 балів виділили 20 000 гривень
  • За 400 балів випускник отримає 10 000 гривень

Суми вказані без врахування податків. Премії виплатять з міського бюджету, з коштів, передбачених на освіту. Відповідальним за виплату призначили начальника управління освіти департаменту розвитку міської ради. Таке рішення прийняли в рамках Програми підтримки обдарованої молоді Львівської міської територіальної громади. Мета програми — створити хороші умови для виявлення та підтримки талановитих молодих людей, розвитку їхніх здібностей та інтересів.

Нагадаємо, за результатами основної сесії національного мультипредметного тестування у Львівській області двоє учнів отримали максимальний результат: 800 балів — це випускники зі Львова та Дрогобича. 800 балів отримав випускник Львівського фізико-математичного ліцею.