АМКУ оштрафував учасників аукціону з продажу приміщення на площі Ринок у Львові

Торги відбулися у червні 2021 року

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення АМКУ 25 липня визнав наявність змови між ТОВ “Іммобільяре Фамільяре” і ФОП Володимиром Ярославовичем Бекишем. Змова мала місце три роки тому під час аукціону з продажу нежитлового приміщення площею 25 кв. м у будинку на пл. Ринок, 35.

Експерти комітету встановили, що під час торгів, які в червні 2021 року проводило Управління комунальної власності департаменту економічного розвитку Львівської міськради, обидва учасники узгоджували свою поведінку. За цю змову ТОВ “Іммобільяре Фамільяре” та ФОП Бекиша В.Я. оштрафували на 68 000 гривень кожного. Також їх внесли до списку підприємців, яких притягували до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій. Перебування у цьому списку є підставою для відмови в участі в наступних закупівлях впродовж трьох років.

Аукціон на купівлю нежитлового приміщення площею 25 кв. м на першому поверсі будинку на пл. Ринок, 35, відбувся 18 липня 2021 року. Стартова ціна лота була 1 млн 328 тис. 400 грн. У початковій заявці “Іммобільяре Фамільяре” запропонувало 4 млн 180 тис. грн, Володимир Бекиш — 2 млн 100 тис. грн. Під час першого раунду аукціону ФОП Бекиш підняв свою пропозицію на 14 тис. грн, надалі ставки не змінювались. Тож переможцем торгів стало саме “Іммобільяре Фамільяре”.

Однак вже 21 липня 21 року товариство офіційно повідомило про свою відмову від перемоги на аукціоні, посилаючись на те, що воно “не має фінансової спроможності придбати даний об’єкт”. При цьому підприємство втратило 132 840 грн гарантійного внеску. Таким чином 18 серпня 2021 р. Управління комунальної власності ЛМР підписало договір про продаж приміщення на пл. Ринок, 35 Володимиру Бекишу за 2 млн 114 тис. грн.

Довідка: згідно з даними аналітичного сайту YouControl, саме Володимир Бекеш є власником 50% ТзОВ “Іммобільяре Фамільяре”, з яким він змагався на аукціоні.