Студент львівського коледжу через суд повернув вилучений у нього Mitsubishi

Хлопця-сироту раніше оштрафували на 41 тис. та вилучили авто через повторну їзду без прав

Львівський апеляційний суд задовольнив скаргу студента львівського коледжу про повернення вилученого Mitsubishi. Раніше порушника оштрафували на 41 тис. грн і вилучили машину за повторну їзду без прав. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у Єдиному державному реєстрі у п’ятницю, 29 липня.

Суд врахував щире каяття порушника та його сирітство

За матеріалами справи, раніше Шевченківський районний суд Львова постановив оштрафувати Максима Ч. на 40,8 тис. грн та оплатно вилучити у нього автомобіль Mitsubishi Carisma за повторне керування автомобілем без прав. Однак порушник вважав постанову незаконною і подав апеляцію. Зазначив, що суддя не дослідив пом'якшуючі обставини: “Свою вину визнає, щиро розкаюється у вчиненому, позитивно характеризується, являється студентом вищого навчального закладу стаціонарної форми навчання, негативних наслідків від вчиненого ним правопорушення не настало, крім цього, має на меті отримати водійське посвідчення”. Окрім того, Максим Ч. додав, що у постанові суду не зазначили конкретних обставин, за яких до нього могли застосувати санкції про обов`язкове вилучення авто. Відтак просив суд застосувати до нього покарання лише у вигляді штрафу.

Як йдеться у постанові, порушник є сиротою та навчається на денній формі Львівського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу. Врахувавши це та щире каяття Максима Ч., суд задовольнив апеляційну скаргу.

Нагадаємо, нещодавно у Львові водія BMW Х5 оштрафували за їзду з телефоном в руках та без прав. Крім того, мотоцикліст з Львівщини, який тяжко травмував дитину, отримав умовний термін.