Суд призначив підозрюваному у вбивстві Ірини Фаріон тримання під вартою

В’ячеслав Зінченко не має права внести заставу і вийти з СІЗО

Галицький районний суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві Ірини Фаріон. В’ячеславу Зінченку суд призначив тримання під вартою без права внесення застави.

Хід судового засідання над підозрюваним у вбивстві Фаріон

Близько 16:40 18-річного підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон повернули до зали суду після перерви. До суду прибув приватний адвокат, який захищатиме В’ячеслава Зінченка — Ігор Сулима. В ході судового засідання, прокурор вимагав обрати найжорсткіший запобіжний захід: “Прошу суд застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без визначення застави”.

Натомість адвокат Зінченка піддав сумнівам докази доцільності тримання під вартою свого підзахисного. Зокрема, він зауважив, що покази свідків щодо зовнішності вбивці частково не збігаються із зовнішністю підзахисного. Зокрема зріст В’ячеслава, за його словами, близько 186 см, тоді як одна зі свідків вказала приблизний зріст 170 см. Він також додав, що показ про темне волосся підтвердити теж не можна, оскільки ймовірний вбивця був у панамі. Щодо віку, свідки розповідали про 20-річного юнака, тоді як підозрюваному 18. “На даний час я вважаю що це передчасна підозра … ця підозра не є обґрунтована,” — сказав Сулима до судді. Адвокат попросив для підзахисного цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета.

За рішенням суду, В’ячеславу Зінченку суд призначив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Після цього адвокат підозрюваного заявив журналістам, що буде оскаржувати ухвалу в апеляційному суді.

В’ячеславу Зінченку оголосили підозру в умисному вбивстві. За цією статтею йому може загрожувати до 15 років ув’язнення.

Фото з зали суду: LVIV.MEDIA
Фото з зали суду: LVIV.MEDIA
Фото з зали суду: LVIV.MEDIA
Фото з зали суду: LVIV.MEDIA

Нагадаємо, В’ячеслава Зінченка підозрюють у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон, яке трапилось 19 липня. Правоохоронці затримали 18-річного хлопця у нього вдома в Дніпрі на шостий день після вбивства. Згодом міністр внутрішніх справ розповів про деталі розслідування вбивства Ірини Фаріон.