• Головна
  • Новини Львова
  • Суд оштрафував керівника управління транспорту Львова Ореста Олеськіва за втечу з місця ДТП

Суд оштрафував керівника управління транспорту Львова Ореста Олеськіва за втечу з місця ДТП

Посадовець визнав провину та повинен сплатити 3400 гривень штрафу

Шевченківський районний суд Львова оштрафував посадовця Львівської міськради Ореста Олеськіва за втечу з місця ДТП. Про це йдеться у постанові оприлюдненій 22 липня в Єдиному державному реєстрі. У судовій справі не вказують ім’я посадовця, однак з даних розгляду справи, опублікованих на офіційному сайті Судової влади України, йдеться про керівника управління транспорту Львівської міськради Ореста Олеськіва.

Скриншот з порталу Судова влада України

За даними справи, 7 червня приблизно о 22:11 Орест Олеськів їхав за кермом автомобіля Volkswagen Golf. Чиновник був причетний до ДТП, яке трапилося на вулиці Софії Яблонської, однак замість того, щоб викликати поліцію, як того вимагають правила дорожнього руху, посадовець поїхав з місця аварії.

Через кілька днів, 11 червня, поліція склала на Олеськіва протокол за порушення ПДР. Справу передали до суду, де її розглядав суддя Роман Єзерський. На судовому засіданні Орест Олеськів визнав свою провину. Суддя, врахувавши всі обставини справи, вирішив оштрафувати посадовця на 3400 гривень. Крім цього, Олеськів має сплатити ще 605 гривень судового збору.

Орест Олеськів прокоментував свій вчинок

Журналісти LVIV.MEDIA намагалися дізнатися у керівника управління обставини ДТП та з’ясувати, чому він поїхав з місця аварії, проте, почувши запитання, Орест Олеськів кинув слухавку. Пізніше на своїй сторінці у Facebook він написав, що при виїзді з парковки на вулиці Яблонської заднім ходом зачепив бампер іншого авто. Олеськів стверджує, що вийшов з машини і кілька разів перевірив, чи є видимі пошкодження, але не помітив їх. Через поспіх на важливу зустріч він поїхав, не залишивши контактних даних. У постанові щодо порушення правил дорожнього руху вказано, що чиновник пошкодив автомобіль Audi Q5. За адміністративне правопорушення його оштрафували ще на 850 грн.

“Зараз я розумію, що повинен був залишити свої контактні дані, і щиро шкодую, що не зробив цього. Пізніше, коли повернувся на місце, того авто вже не було. З водієм ми досягли порозуміння і залагодили ситуацію. Але перед громадськістю я хочу щиро вибачитися за цей необдуманий вчинок. Це стало для мене уроком. Я вчинив неправильно”, — написав Орест Олеськів.

До слова, Орест Олеськів очолює управління транспорту Львівської міськради з жовтня 2019 року. До цього з листопада 2017 року він був менеджером проєктів КУ Інститут міста, а раніше працював спеціалістом відділу урбаністики ЛКП "Інститут просторового розвитку".