27 липня у Львові вшанують пам’ять загиблих у Скнилівській трагедії

Поминальні богослужіння пройдуть у храмі Воскресіння Христового УГКЦ та на Голосківському цвинтарі

Вранці у суботу, 27 липня, у Львові вшанують пам’ять людей, які загинули під час Скнилівської трагедії у 2002 році. Поминальне богослужіння відвідати у храмі Воскресіння Христового УГКЦ. Також у львів’ян буде можливість відвідати поминальну службу у неділю. Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Богослужіння пройде у 22 річницю трагедії

В день 22 річниці Скнилівської трагедії, 27 липня, поминальне богослужіння в пам’ять про жертв проведуть у храмі Воскресіння Христового УГКЦ, що на вулиці Городоцькій, 319а. Служба розпочнеться о 10:00. Також у львів’ян буде можливість вшанувати пам’ять загиблих під час Скнилівської трагедії у неділю, 28 липня. В цей день службу проведуть об 11:00 на Голосківському цвинтарі.

“Той день забрав найдорожче, що було в моєму житті — обох моїх дітей. Це та рана, яка ніколи не загоїться у кожного з нас — тих, хто тоді, під час цієї трагедії, втратив своїх найрідніших. Щороку ми разом збираємось на спільну молитву, бо пам’ять і молитва про кожного — дуже важливі”, — розповів голова ГО “Скнилівська трагедія” Іван Куц.

Нагадаємо, Скнилівська трагедія — це катастрофа, яка сталась на військовому летовищі “Скнилів” неподалік Львова 27 липня 2002 року. Під час святкування 60 річниці 14 авіаційного корпусу ВПС України винищувач Су-27УБ впав на натовп глядачів. Через падіння літака загинули 77 людей, зокрема 28 дітей, ще близько 250 глядачів отримали поранення. Скнилівську трагедію вважають найбільшою катастрофою в історії авіаційних свят.