Навчальний рік у школах Львова розпочнеться з 2 вересня

Міська влада виконає рішення Кабміну, яке прийняли для всіх шкіл країни

У Львові навчальний рік розпочнеться 2 вересня, а не 19 серпня, як планувалося раніше. Влада Львова виконає рішення Кабінету Міністрів України, яке прийняли для всіх шкіл країни. Про це 24 липня повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

За його слова, Львівська міськрада виконає рішення Кабміну, хоча і не погоджується з ним. Раніше місцева влада хотіла розпочати навчання на два тижні швидше, а саме 19 серпня, через можливі проблеми з електроенергією взимку. На думку Андрія Садового, це рішення не враховує принципи децентралізації та місцевого самоврядування.

“Що я про це думаю. Здоровий глузд програв. Демократія та децентралізація теж. Але, здається, нікому того не треба. Той, хто приймає рішення — несе відповідальність. Сумніваюсь, але сподіваюсь, що Кабмін має інформацію про те, якою буде зима, і що навчання відбуватиметься без форсмажорів”, — написав Андрій Садовий.

Нагадаємо, раніше міський голова Львова Андрій Садовий заявляв, що з огляду на ситуацію в українській енергетиці навчальний рік у львівських школах розпочнеться з 19 серпня. Однак, 23 липня Кабінет міністрів України. ухвалив рішення, що навчання в українських школах розпочнеться 2 вересня 2024 року і триватиме до 30 червня 2025 року.