• Головна
  • Новини Львова
  • Депутати міськради дозволили взяти кредит у 60 млн грн на будівництво крематорію у Львові

Депутати міськради дозволили взяти кредит у 60 млн грн на будівництво крематорію у Львові

Кредит повинні виплатити протягом 5 років

У вівторок, 23 липня, депутати Львівської міської ради на сесії надали дозвіл комунальному підприємству "Муніципальна обрядова служба" взяти кредит у державному банку. Йдеться про 60 млн грн для будівництва крематорію. Відповідну ухвалу підтримало 37 депутатів.

Як пояснив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Орест Тимчишин, що підприємство планує взяти кредит до 60 мільйонів гривень в одному з державних банків за пільговою програмою "Доступні кредити 5-7-9%". Вибір банку та умови договору ще будуть узгоджуватися з депутатами.

Термін погашення кредиту — до 5 років. Відсоткова ставка за кредитом не перевищуватиме 7% річних, з можливістю зниження до 5% за умови створення нових робочих місць. Підприємство має внести передоплату не менше 30% від суми кредиту, а банк не братиме комісію за його видачу. До слова, будівництво крематорію планується ще з 2021 року, коли ЛКП "Муніципальна обрядова служба" отримало функції замовника будівництва будівлі крематорію на території Голосківського цвинтаря у місті Львові.

Нагадаємо, на початку липня комісія міської інфраструктури скерувала 1 млн грн на підготовчі роботи для будівництва крематорію. Ці кошти скерували на вирівнювання ділянки, розчищення та створення під'їздів і проїздів. Ще у 2021 році виконком Львівської міськради погодив будівництво крематорію. Його повинні збудувати на території Голосківського кладовища. Збудують міський крематорій за проєктом, який переміг на архітектурному конкурсі. Переможцем конкурсу стала команда архітекторів з Маріуполя.