• Головна
  • Новини Львова
  • Угорщина заблокувала пропозицію провести зустріч Ради закордонних справ ЄС у Львові

Угорщина заблокувала пропозицію провести зустріч Ради закордонних справ ЄС у Львові

Обговорення місця проведення триває, остаточне рішення поки не ухвалили

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський запропонував провести неформальну зустріч міністрів закордонних справ ЄС у Львові для підтримки України. Але Угорщина заблокувала цю ідею. Обговорення місця проведення триває, остаточне рішення поки не ухвалили. Про це 22 липня повідомило польське видання WNP.

Міністр закордонних справ Радослав Сікорський сказав 22 липня у Брюсселі, що пропонував скликати неформальну зустріч міністрів закордонних справ ЄС наприкінці серпня у Львові, але Угорщина заблокувала цю ідею.

Як повідомив Сікорський, під час першої частини зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі найбільше часу було присвячено саме обговоренню того, де має відбутися офіційна чи неформальна Рада із закордонних справ під час головування Угорщини в Раді ЄС у цьому півріччі. Раніше неофіційно повідомлялося, що в рамках бойкоту прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана та його самопроголошеної "миротворчої місії" верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель може організувати зустріч, заплановану на кінець серпня, не в Будапешті, а, наприклад у Брюсселі.

"Ми ще не маємо рішення щодо цього. Я запропонував компромісне рішення, щоб Рада збиралася в Україні. Це було б знаком нашої солідарності з цією країною", - сказав Сікорський, додавши, що з логістичних міркувань було б легше організувати зустріч на заході України, наприклад у Львові. Однак Угорщина заблокувала цю пропозицію.