У Львові перевізникам хочуть зменшити компенсації за пільгових пасажирів

Перевізникам хочуть компенсувати кошти не за усі пільгові перевезення

У Львові хочуть змінити принцип оплати перевізникам. Йдеться про те, щоб компенсувати перевізнику кошти не за кожну пільгову валідацію. Про це 22 липня повідомили у Львівській міській раді.

У Львові хочуть прийняти ухвалу, яка передбачатиме, що перевізникам компенсовуватимуть кошти не за кожну пільгову валідацію, як це є зараз, а за поїздку з урахуванням безоплатних пересадок. Тобто, якщо пільговик впродовж 40 хвилин пересів з одного транспортного засобу на інший, то місто відшкодує кошти не за дві поїздки, а лише за першу. І гроші отримає той перевізник, в транспорті якого була здійснена перша реєстрація пересадкової поїздки.

Відповідний проєкт ухвали розглядатимуть 23 липня на пленарному засіданні.

У Львівській міській раді зазначають, що загалом зараз за пільгові перевезення місто оплачує перевізникам щомісяця в середньому 60 – 65 млн грн. Оскільки зараз близько 10% пільговиків здійснюють пересадкові поїздки, то після затвердження цієї ухвали, місто щомісяця економитиме приблизно 6 – 6,5 млн грн, запевняють у міськраді.

При цьому, як наголошують у департаменті міської мобільності та вуличної інфраструктури,  для перевізників недоотримання цих сум не буде суттєво відчутним. Адже після впровадження е-квитка прибутки автоперевізників у Львові зросли щонайменше у два рази.

А також у Львівській міській раді переконують, що зміни не впливатимуть на пасажирів. Адже йдеться про розрахунок між містом та перевізниками, яких у Львові є 8: сім, які забезпечують автобусні перевезення, та Львівелектротранс.

Нагадаємо, у Львові обмежили кількість безкоштовних поїздок у транспорті для пільговиків.