• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові білоруського добровольця “Ганса” посмертно нагородили “Хрестом Героя”

У Львові білоруського добровольця “Ганса” посмертно нагородили “Хрестом Героя”

Раніше заслуги воїна з Білорусі відзначили Володимир Зеленський і Валерій Залужний

Білоруський доброволець Дмитро Рубашевський посмертно нагороджений орденом "Хрест Героя". Нагороду урочисто вручили родині добровольця – дружині та доньці. Про це у неділю, 21 липня, написав telegram-канал благодійного фонду "Вільна Білорусь".

Церемонія нагородження відбулася у Гарнізонному храмі Львова. “Родина білоруського Героя, “Народного Героя” України Дмитра Рубашевського на прізвисько Ганс, який віддав своє життя в Україні за нашу свободу, отримала нагородження чоловіка і батька орденом “Хрест Героя”, — зазначається в дописі фонду.

Довідка: Дмитро Рубашевський загинув 12 квітня 2022 року під час боїв у Луганській області. Він був у складі ротної тактичної групи, яка робила вилазки до тилу російської армії. Дмитро народився у Бресті, став добровольцем у 2015 році. Здобув громадську нагороду “Народний герой України” за оборону шахти “Бутівка” на Донеччині, посмертно отримав від Володимира Зеленського орден “За мужність”. ГА тодішній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний посмертно нагородив його “Хрестом хоробрих”.