• Головна
  • Новини Львова
  • На Львівщині чиновника військової частини підозрюють у привласненні майна на 12 млн грн

На Львівщині чиновника військової частини підозрюють у привласненні майна на 12 млн грн

За версією слідства, посадовець незаконно оформлював елітну нерухомість та авто на родичів

Працівники ДБР повідомили про підозру керівнику одного з господарських підрозділів ЗСУ на Львівщині. На думку слідчих, він незаконно переоформив на своїх родичів майно вартістю майже 12 мільйонів гривень. Про це 19 липня повідомили у Державному бюро розслідувань.

Підозрюваного взяли під варту із заставою у 3 млн грн

Підозрюваний обіймав посаду начальника квартирно-експлуатаційного відділу військової частини. Згідно з посадовими обов'язками, чиновник відповідав за контроль закупівель та обслуговування військового майна в регіоні. За даними слідства, він оформив близького родича дружини солдатом до однієї з військових частин ЗСУ у Львові. Згодом цей солдат став власником житлового будинку та земельної ділянки у Брюховичах вартістю приблизно в 300 тисяч доларів.

Оформлений на родича дружини будинок

Родич пояснив, що для того, щоби купити будинок, нібито позичив 100 тисяч доларів у доньки посадовця, яка є студенткою місцевого вишу. Однак, її батько — начальник КЕВ — не вказав цих коштів у своїй декларації. За подібною схемою придбана квартира у Львові площею майже 100 квадратних метрів в елітному районі, яка коштує понад 4 млн грн. Крім того, посадовець придбав для своєї доньки позашляховик BMW преміумкласу, який також оформив на родича з численними порушеннями законодавства.

На автомобіль, квартиру та земельну ділянку з будинком накладено арешт. Підозрюваного відсторонили від посади та обрали запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави у сумі 3 мільйони гривень.