Львівського адвоката судитимуть за побиття 16-річного хлопця

За напад на неповнолітнього чоловікові загрожує штраф, або ж обмеження волі

Правоохоронці завершили досудове розслідування у справі львівського адвоката, який на вулиці побив неповнолітнього юнака. Незабаром чоловіка судитимуть. Про завершення розслідування повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури у четвер, 18 липня.

Вдарив хлопця понад 30 разів

Побиття відбулось 24 травня біля готельно-навчального комплексу на вулиці Володимира Великого, що у Франківському районі Львова. Адвокат почав нецензурно лаятися до 16-річного юнака, ігноруючи його прохання припинити конфлікт. Зупинитися чоловіка просили й перехожі, та натомість він вирішив застосувати до підлітка фізичну силу.

“Підозрюваний вдарив хлопця в лице та пах, від чого той впав на землю. На цьому чоловік не зупинився та наніс ще близько 30 ударів кулаком по тілу потерпілого, а також вдарив його ногою в обличчя”, — розповіли у пресслужбі прокуратури.

Побиття зняли на відео очевидці. На ньому видно, як нападник б’є юнака ногами, поки дівчата навколо просять його зупинитись. Згодом школяра доправили до лікарні святого Миколая. Медики констатували у нього струс мозку та значні забої голови.

На початку серпня адвокатові повідомили про підозру в побитті неповнолітнього. Наразі правоохоронці завершили досудове розслідування та передали справу до суду. Дії адвоката кваліфікували як хуліганство, йому загрожує до 34 тис. грн штрафу, пробаційний нагляд терміном до п’яти років, або ж обмеження волі на той самий термін.

Нагадаємо, нещодавно львівський суд покарав неповнолітнього студента за постріл у живіт знайомому. Також неповнолітній львів’янин жбурнув йогурт у портрет загиблого воїна і намалював там фашистську символіку.