• Головна
  • Новини Львова
  • Не виплатили 100 тис.грн: суд зобов'язав Львівську міськраду розглянути 5-річну заяву учасника АТО

Не виплатили 100 тис.грн: суд зобов'язав Львівську міськраду розглянути 5-річну заяву учасника АТО

Заяву ветерана про виплату 100 тисяч гривень не розглянули ще з 2019 року

Львів'янин-учасник АТО через суд домігся розгляду справи щодо виплати матеріальної допомоги. Суд визнав бездіяльність Львівської міськради. Про це йдеться у рішенні суду від 2 липня цього року.

Учасник АТО вимагав ще моральну компенсацію понад 80 тис. грн

За даними справи, ще у вересні 2019 року, учасник АТО подав заяву у ЦНАП на отримання одноразової матеріальної допомоги у розмірі 100 тисяч гривень для вирішення соціально-побутових питань. Однак його заяву так і не розглянули. У квітні 2023 року не отримавши допомогу, чоловік звернувся до суду. Він вимагав визнати бездіяльність міської ради протиправною, зобов'язати виплатити йому 100 000 гривень допомоги та компенсувати моральну шкоду в розмірі 81 983 гривень.

За його словами, у міськраді йому відповідали, що такі заяви розглядає Громадська комісія із захисту інтересів учасників АТО, а до розгляду його заяви ще не дійшла черга. А з моменту повномасштабної збройної агресії комісія призупинила свою роботу.

Суд визнав бездіяльність Львівської міськради

У березні цього року Львівський окружний адміністративний суд визнав бездіяльність Громадської комісії протиправною та зобов'язав її розглянути заяву позивача і виплатити 100 000 гривень. Однак, суд відмовив у компенсації ветерану моральної шкоди. Не погодившись з цим рішенням, учасник АТО подав апеляцію, наголошуючи, що воно не гарантує швидкого отримання коштів і не враховує завдану йому моральну шкоду.

Попри це апеляційний суд, розглянувши справу, вирішив залишити попереднє рішення без змін. Суд не встановив зв'язку між бездіяльністю міської ради та необхідністю відшкодування моральної шкоди.