У Львові на 300 тис. грн оштрафували організатора нелегального онлайн покер-клубу

Львівʼянин у 2021 році організував незаконний покер-клуб в інтернеті

Залізничний районний суд Львова розглянув справу про порушення Михайлом К. кримінального кодексу за статтею про організацію чи проведення азартних ігор без ліцензії. Львівʼянин незаконно організував онлайн покер-клуб, йдеться у вироку, який опублікували 17 липня в Єдиному державному реєстрі.

Деталі справи

Михайло К. з червня по жовтень 2021 року проводив незаконні покерні турніри в інтернеті. Для цього він створив мобільний додаток “PPPoker”. Потенційному клієнту потрібно було заплатити організатору реальні гроші, в замін яких він отримував віртуальні ігрові фішки. Також гравець повинен був заплатити стартовий внесок, щоб взяти участь у грі.

До того ж Михайло К. надавав можливість гравцям грати у борг. Зловмисник міг видати клієнту віртуальні ігрові фішки без оплати, але за умови, що надалі гравець поверне надану суму. Суд встановив, що в червні 2021 року, один з клієнтів отримав у борг тисячу ігрових фішок, а згодом, при особистій зустрічі з обвинуваченим, повернув йому тисячу гривень.

За таких обставин, Михайлом К. здійснювалась заборонена діяльність, пов`язана з організацією та наданням безпосереднього доступу до проведення азартних ігор, а саме гри в онлайн-покер, з обов`язковим отриманням незаконного прибутку у період часу з червня по жовтень 2021 року” — йдеться у вироку.

На суді зловмисник повністю визнав свою вину, розкаявся та просив суд суворо його не карати. Відтак суд визнав Михайла К. винним в незаконній організації азартних ігор. Йому призначили штраф у розмірі 306 тис. грн з позбавленням права займатися організацією та проведенням азартних ігор строком на рік. Вирок можу бути оскаржений у суді.

Нагадаємо, нещодавно суд оштрафував на 1,5 млн грн трьох мешканців Львівщини, які організували підпільний ігровий клуб. Згідно з матеріалами справи, група організувала підпільний покерний клуб, який замаскувала під діяльність громадської організації з проведення спортивних ігор в покер.