У Львові відкрили Центр підтримки родин полонених та зниклих безвісти

У ньому можна отримати фахову психологічну і юридичну допомогу

У Львові запрацював Міський центр підтримки родин військовополонених та зниклих безвісти. Центр відкрили за адресою вулиця Генерала Чупринки, 85. Про це 17 липня повідомила Львівська міська рада.

У Центрі можна отримати фахову психологічну і юридичну допомогу, консультації та інформацію про різні міські виплати, допомоги і підтримку. Очолила його Наталія Лукашова, дружина зниклого безвісти захисника, яка якнайкраще розуміє цей стан і може надати якісну консультацію, зважаючи на власний досвід. Раніше вона понад п’ять років пропрацювала у Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій.

«Це не лише реабілітація людей, які до нас приходять, а також і моя соціально-психологічна реабілітація. Тут буде і моя допомога, яку я зможу надати, і допомога в роботі з невизначеною втратою, над якою будуть працювати наші психологи. Також це будуть індивідуальні консультації, групові терапії, соціально-психологічна реабілітація. З найближчого, у нас на кінець липня запланована зустріч спільноти дружин загиблих, зараз напрацьовуємо програму зустрічі», — розповіла Наталія Лукашова.

Важливо, що Центр працює у координації з Західним регіональним центром з питань поводження з військовополоненими. «У родин військовополонених і зниклих безвісти є дуже багато питань, адже є моменти, які треба вирішити. Це і юридичні, і психологічні, і суто інформаційні питання. І власне відкриттям нашого центру ми хочемо цю нішу заповнити. У нас є професійні психологи, які пройшли спеціальну підготовку по роботі з родинами військовополонених і зниклих безвісти. У нас є досвідчені юристи, які працюють у військовій юриспруденції вже не перший рік», — вважає Андрій Жолоб, керівник Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій, ветеран російсько-української війни.

Міський центр підтримки родин військовополонених та зниклих безвісти працює на вул. Генерала Чупринки, 85 за таким графіком: понеділок-четвер: 08:00 - 17:00, п’ятниця: 08:00 - 15:45. Контакти: +38 073 962 83 25