Наталія Мисак очолила управління просторового розвитку ЛМР

Наталія Мисак – архітекторка, дослідниця, кандидатка наук з історії та теорії архітектури

Новою керівницею управління просторового планування департаменту архітектури та просторового розвитку Львівської міської ради стала Наталія Мисак. 17 липня її представив міський голова Львова Андрій Садовий під час апаратної наради. Про це повідомила пресслужба ЛМР.

Наталія Мисак планує розвивати соціальну архітектуру та планування, зважаючи на сучасні виклики війни. «Просторове планування відображає цінності міської спільноти. Для цього необхідно, щоб планувальний процес був максимально інклюзивним: як у контексті врахування потреб найбільш вразливих груп населення безпосередньо спеціалістами, так і залучення усіх зацікавлених сторін до цього процесу», – заявила очільниця управління.

Наталія Мисак

Довідка: Наталія Мисак – архітекторка, дослідниця, кандидатка наук з історії та теорії архітектури. Закінчила магістратуру (2011) та аспірантуру (2017) в інституті архітектури та дизайну НУ «Львівська політехніка». Стажувалася у Віденському технічному університеті (2013), Університеті Мальме (2016), проводила постдокторське дослідження у Вищій технічній школі Цюриха (2023). Займалась проєктуванням громадських просторів у Львові. Є учасницею кількох міжнародних ініціатив та експерткою від України премії Європейського союзу в галузі сучасної архітектури (з 2018 року).