У Львові замість 30 додаткових інспекторів з паркування наберуть майже 50

У місті працює 65 інспекторів з паркування, а необхідно 112

У середу, 17 липня, комісія транспорту, зв'язку та міської мобільності Львівської міськради погодила запровадження додаткових 47 нових посад інспекторів з паркування. Спочатку планували додати лише 30 посад, але вирішили, що цього недостатньо.

Інспектори працюють цілодобово у три зміни

Наприкінці червня у міській раді зареєстрували проєкт ухвали, який передбачав запровадження додаткових 30 нових посад інспекторів з паркування. Однак, під час засідання 17 липня голова комісії Ігор Зінкевич наголосив, що такої кількості недостатньо. У департаменті міської мобільності також підтвердили, що нинішньої кількості інспекторів недостатньо для ефективного контролю всього міста. Через це виникають проблеми з опрацюванням усіх звернень, які надходять на гарячу лінію.

На цей час у Львові працює близько 65 інспекторів. Зінкевич запропонував збільшити кількість нових посад до 47, а не до 30, як вказано в ухвалі.

“Я дам пропозицію, враховуючи що я знаю, що є недостача інспекторів, збільшити чисельність до 50 посад. В нас існувала ухвала, що загалом у місті має бути 112 інспекторів. Зараз зробили 65, а тепер пропонується додати ще 30. Давайте до відповідності, якщо ми вже зробили окрему ухвалу дозаповнити, так, як і планувалося до 112, тобто додатково 47 посад інспекторів”, — пояснив Ігор Зінкевич.

За словами директора департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олега Забарила, інспектори працюють цілодобово у три зміни. Кожен має відпрацювати приблизно 160 годин на місяць. Графік роботи розробили так, щоб охопити ще й вихідні та вечірні години. Забарило також зазначив, що вночі працюють окремі екіпажі, які виїжджають на конкретні звернення.