• Головна
  • Новини Львова
  • “Львівсвітло” просить 150 млн грн кредиту на закупівлю енергоощадних ламп для ліхтарів

“Львівсвітло” просить 150 млн грн кредиту на закупівлю енергоощадних ламп для ліхтарів

Нові лампи встановлять замість старих натрієвих, які мають занадто велику потужність

Львівська міська рада розглядає можливість надання дозволу комунальному підприємству "Львівсвітло" на отримання кредиту для модернізації вуличного освітлення. Йдеться про 150 млн грн для закупівлі енергоощадних ламп. Відповідний проєкт ухвали оприлюднили 16 липня на офіційному порталі міської ради Львова.

Кредит повинні виплатити протягом 5 років

Підприємство планує взяти кредит до 150 мільйонів гривень в одному з державних банків терміном до 5 років. Ці гроші витратять на модернізацію вуличного освітлення Львова, а саме на закупівлю енергоощадних ламп. У пояснювальній записці до проєкту ухвали вказано, що нові лампи встановлять замість старих натрієвих ламп, які мають занадто велику потужність. Це дозволить зменшити споживання електроенергії на 9 465 МВт на рік, що за поточними тарифами зекономить близько 75 мільйонів гривень щорічно.

Відсоткова ставка за кредитом складе не більше 7% річних, з можливістю зниження до 5% за умови створення нових робочих місць. Для отримання кредиту "Львівсвітло" має погодити перелік обладнання для закупівлі та вибір банку з відповідними комісіями міської ради. Директор підприємства отримає повноваження підписати кредитний договір та інші необхідні документи.

Нагадаємо, "Львівсвітло" встановить дахову сонячну електростанцію для забезпечення безперебійної роботи своїх диспетчерських служб. Її облаштують на вул. Лінкольна, 8. Також додамо, що у травні Львівська міськрада додатково спрямувала понад 100 мільйонів гривень на діяльність ЛКП “Львівсвітло”.