Львівська міськрада планує взяти 60 млн грн кредиту на будівництво крематорію

Кредит повинні виплатити протягом 5 років

У Львівській міській раді розглядають питання про надання дозволу комунальному підприємству "Муніципальна обрядова служба" взяти кредит у державному банку. Йдеться про 60 млн грн для будівництва крематорію. Відповідний проєкт ухвали оприлюднили 16 липня на офіційному порталі міської ради Львова.

Відсоткова ставка за кредитом 7%

Крематорій планують збудувати на території Голосківського цвинтаря у Львові. Це рішення прийняли ще в січні 2021 року, коли "Муніципальна обрядова служба" отримала функції замовника будівництва. Тепер для реалізації проєкту підприємство планує взяти кредит в одному з державних банків за програмою "Доступні кредити 5-7-9%".

Сума кредиту буде не більше 60 мільйонів гривень, а термін його погашення — до 5 років. Відсоткова ставка за кредитом не перевищуватиме 7% річних, з можливістю зниження до 5% за умови створення нових робочих місць. Підприємство має внести передоплату не менше 30% від суми кредиту, а банк не братиме комісію за його видачу. Якщо депутати підтримають рішення, то директор підприємства отримає повноваження підписати договір з банком. Однак перед цим підприємство має узгодити список покупок та вибір банку з відповідними комісіями міської ради.

Нагадаємо, на початку липня комісія міської інфраструктури скерувала 1 млн грн на підготовчі роботи для будівництва крематорію. Ці кошти скерували на вирівнювання ділянки, розчищення та створення під'їздів і проїздів.