Суд у Львові покарав неповнолітнього студента за постріл у живіт знайомому

Обвинувачений і потерпілий уклали угоду про примирення

Шевченківський районний суд м. Львова затвердив угоду про примирення між обвинуваченим, який ненавмисно вистрілив із пневматичної гвинтівки та потерпілим, що отримав тяжкі тілесні  ушкодження. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому 15 липня у Єдиному державному реєстрі.

Згідно з матеріалами справи, 17 лютого 2024 року, приблизно о 14 год. 15 хв обвинувачений, студент Вищого професійного училища №29, перебуваючи у лісопосадці ненавмисно  здійснив один постріл із гвинтівки «HATSAN Air Tact MAGNUM». Куля потрапила у живіт потерпілому, він отримав проникаюче поранення черевної стінки з травмами  тонкої та товстої кишки. Судовий експерт оцінив таке поранення як тяжке тілесне ушкодження.

Обвинувачений  і потерпілий уклали угоду 

Під час судового розгляду потерпілий та обвинувачений 19 червня 2024 року уклали угоду про примирення. За її умовами неповнолітній обвинувачений повністю визнав свою винуватість у вчиненні необережного тяжкого тілесного ушкодження. Сторони погодились на призначення йому покарання: 120 годин громадських робіт. “Потерпілий в судовому засіданні просив затвердити угоду про примирення та пояснив, що на нього не чинився будь-який тиск при підписанні угоди”, — йдеться у вироку суду.

Відтак суд, не знайшовши підстав для відмови у затвердженні укладеної угоди про примирення, затвердив її та призначив обвинуваченому відповідне покарання.

Нагадаємо, у квітні Залізничний районний суд Львова ув’язнив на 5 років і 6 місяців 18-річного львів’янина за спробу вбивства. Юнак рік тому жорстоко побив 55-річного чоловіка у підземному переході, щоб пограбувати.