Невідомі аграрії зібрали половину врожаю зі 120 захоплених гектарів біля Львова

Фермери захопили ділянки у Гряді і Малехові

Невідомі аграрії захопили понад 120 га земель поблизу Львова, половину висадженого врожаю — вже зібрали. Про захоплення ділянок у двох населених пунктах поліція відкрила кримінальне провадження торік, однак особи винних аграріїв досі не встановили, повідомили на Facebook-сторінці Львівської міськради “Львів.Містобудування”.

У Львівській громаді аграрії незаконно захоплюють комунальні та державні землі протягом другий рік поспіль. Як стверджують у повідомленні, торік фермери засіяли та успішно зібрали врожай на 50 га самозахопленої землі. Цього ж року йдеться про понад 120 га комунальної та державної землі. Аграрії користуються ділянками у Гряді і Малехові. Також поблизу Ситихова й Малих Підлісків, за якими, як стверджують у повідомленні, поліція відкрила кримінальне провадження ще торік, однак осіб досі не встановили: “У громадах побоюються, що з такими темпами слідства наступного року масштаби захоплення комунальних та державних земель збільшаться вже втричі,” — зазначили в повідомленні.

Інформацію про відкриті кримінальні провадження підтвердила у коментарі LVIV.MEDIA у пресслужба поліції Львівської області.“І в цьому році, і в минулому році були відкриті кримінальні провадження,” — зазначили правоохоронці.

Аграрії самовільно зайняли ділянки під кладовища

Захоплення земель Львівська міськрада виявила минулого року. Через незаконні дії фермерів бюджет Львівської громади втратив понад мільйон гривень. Аграрії захопили, зокрема, місця призначені під кладовища і висадили там пшеницю:

“Так, у Малих Підлісках спочатку захопили 50 га, а згодом удвічі більше території. Мова про близько 93 га комунальної землі. А також 8,9 га державної, яка призначена під будівництво нової концесійної автомобільної дороги Львів – Краковець. Не погребували навіть землею під новостворене кладовище у Малих Підлісках. Ще один випадок інспектори управління держконтролю зафіксували в Малехові та біля Гряди. Разом 21,17 га землі. У Малехові невідомі самовільно зайняли два масиви землі комунальної власності. Як і в Малих Підлісках - зазіхнули на новостворене кладовище. Попри те, що там вже встановили і освятили хрести, горе-аграрії засіяли тут пшеницю. Ще 2,4 га державної та 6,9 га комунальної землі опинилися в руках невідомих аграріїв у Гряді,” — йдеться у повідомленні.

Управління держконтролю передало інформацію правоохоронним органам.