У Львові виходили немовля з вагою 800 грамів

У клініці дитина перебувала 70 діб

У Львові медики виходили дівчинку Вікторію, яка народилася на 30 тижні вагітності з масою тіла 800 грамів і зростом 33 см. Від народження і до виписки дівчинка провела 70 днів у Перинатальному центрі. Про це 14 липня повідомили у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі.

Після реанімаційних заходів немовля з дотриманням теплового ланцюжка, забезпечуючи апаратну вентиляцію легень, перевели у відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених. Тут дитина отримала всю необхідну терапію. На 24 добу маленьку пацієнтку перевели у відділення постінтенсивного догляду новонароджених та виходжування недоношених дітей.

Врятована дівчинка разом з матір’ю і медиками

За час перебування у відділеннях Центру дитину консультували спеціалісти суміжних спеціальностей, а також проводилися всі необхідні обстеження: нейросонографія, ехокардіографія, УЗД органів черевної порожнини та нирок. Банк грудного молока забезпечував необхідне харчування, поки в мами не з'явилося власне молоко.

На 52 добу життя дівчинку перевели на спільне перебування з мамою, а на 70 добу в задовільному стані з масою тіла 2030 грамів і зростом 41 см — успішно виписали додому.