У Львові через аномальну спеку вантажівкам заборонили в’їзд в місто

Великогабаритні машини екіпажі патруля скеровують на місця відстою

У Львові та області ввели тепловий режим роботи через аномальну спеку, що перевищує 30 градусів. У зв'язку з цим, з 10:00 до 20:00 обмежено в'їзд великогабаритного транспорту до міста, повідомили 13 липня у Львівській міськраді.

На який транспорт діє обмеження

Обмеження стосуються транспорту масою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більш ніж 7 тонн. На в'їздах до Львова працює патрульна поліція, яка спрямовує великогабаритні машини до місць відстою.

“Такі обмеження вводяться для того, щоб не пошкоджувалося дорожнє покриття. Це передбачено вимогами чинного законодавства,” — пояснили в Управлінні патрульної поліції.

Водіїв великогабаритного транспорту просять враховувати ці обмеження, а логістичні компанії — використовувати менш габаритний транспорт для доставки вантажів у місті. Обмеження не поширюються на транспорт, що перевозить небезпечні та швидкопсувні вантажі, живі тварини і птицю, а також на транспорт, задіяний у запобіганні або ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, про обмеження руху вантажівок на території області повідомляли 10 липня. Перечекати спекотний період водії можуть на майданчиках для тимчасової стоянки в смугах відведення автомобільних доріг та біля об’єктів дорожнього сервісу.