• Головна
  • Новини Львова
  • 50 людей напали на правоохоронців на території Львівської тютюнової фабрики у Винниках

50 людей напали на правоохоронців на території Львівської тютюнової фабрики у Винниках

Невідомі стрибали на службовому авто поліції та побили патрульних, двоє правоохоронців потрапили до лікарні

У четвер, 12 липня ввечері, у Винниках біля Львова група невідомих осіб напала на слідчих БЕБ та патрульних під час слідчих дій на території місцевої тютюнової фабрики. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом насильства над працівниками правоохоронного органу, повідомили у п’ятницю, 12 липня у БЕБ.

Детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) проводили обшук на фабриці в рамках кримінального провадження за ухвалою суду. Однак їхній роботі стали перешкоджати невідомі: “Близько 50 осіб спортивної зовнішності разом з представниками фабрики силою витісняли співробітників патрульної поліції та БЕБ з території фабрики та не допускали у приміщення для проведення обшуку”.

Працівників поліції побили

Спершу група невідомих силоміць виштовхувала співробітників патрульної поліції та БЕБ з території фабрики, не пускаючи їх до приміщень для обшуку. Частина працівників з нападниками незаконно виносила тютюнову продукцію з місця обшуку та завантажувала її в автомобіль. “Надалі зазначені особи намагались вивезти тютюнові вироби з території, не зважаючи на те, що вони на цей момент були вилучені відповідно до протоколу огляду,” — зазначили у БЕБ.

Нападники проігнорували вимоги патрульних поліцейських припинити незаконні дії та заблокували їхнє службове авто. Невідомі почали стрибати по службовому автомобілю поліції, хуліганити та застосовувати силу до правоохоронців. Внаслідок нападу двох патрульних госпіталізували.

Правоохоронці наголошують, що проводять слідчі дії на території фабрики згідно з законом та з дотриманням вимог Кримінального процесуального кодексу України. Проте представники фабрики та інші особи продовжують перешкоджати обшуку та ігнорують вимоги ухвали слідчого судді.

Позиція фабрики

Журналісти LVIV.MEDIA звернулись по коментар до Львівської тютюнової фабрики. Підприємство пообіцяло надати свою позицію, щодо ситуації згодом.

Оновлення. За деякий час директор Винниківської тютюнової фабрики Ростислав Павлів розповів LVIV.MEDIA: “11 липня близько 19:00 на території Винниківської тютюнової фабрики завершився черговий обшук, який знов тривав 30 днів. Після завершення слідчої дії частина працівників разом зі мною покинули територію фабрики. Працівники правоохоронних органів намагались протиправно розпочати черговий 30 денний обшук, однак помилка, яка була допущена в ухвалі суду, не дала їм підстав для проведення цієї дії”.

“Надалі за межами території підприємства на пішохідному переході близько 21:30 відбувся конфлікт працівників патрульної поліції з місцевим мешканцем. Вважаю дані дії були спровоковані самими працівниками правоохоронних органів, з метою виправдання своїх протиправних дій, які тривають вже понад 60 днів, від яких потерпає як саме підприємство, так і все місто Винники”, — зазначив Ростислав Павлів.

До слова, слідство на тютюновій фабриці проводять за підозрою у незаконному виготовленні сигарет.

Нагадаємо, нещодавно LVIV.MEDIA писав, що Бюро економічної безпеки проводить слідчі дії на Львівській тютюновій фабриці у Винниках. Тоді тютюнова фабрика вже заявляла про те, що БЕБ блокує роботу підприємства. Раніше детективи БЕБ, які розслідують нелегальне виробництво сигарет, заявляли, що їхній керівник Олександр Ткачук перешкоджає слідчим діям на Львівській тютюновій фабриці. За словами правоохоронців, посадовець намагається приховати знайдені докази.