Львівська міськрада забере у власність басейн "Динамо" для капітального ремонту

Йдеться про басейн на вул. Стуса. Після ремонту у басейні військові будуть проходити реабілітацію за програмою Unbroken

У Львівській міській раді розглядають рішення про прийняття басейну "Динамо", що на вулиці Стуса у комунальну власність міста. Там планують провести реконструкцію та облаштувати реабілітаційну зону для військових. Відповідний проєкт ухвали оприлюднили 10 липня на офіційному порталі міської ради Львова.

Басейн не працює вже понад 20 років

Як вказано у пояснювальній записці до проєкту ухвали, басейн "Динамо" збудований ще в 1953 році, але вже понад 20 років не працює. Зараз він у дуже поганому стані і потребує серйозного ремонту. Щоб відновити басейн, влада Львова хоче взяти його у власність міста. Зараз басейн належить громадській організації "Львівська обласна організація фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" України".

басейн "Динамо" на вул. Стуса

Басейн “Динамо” розташований на земельній ділянці площею 2,31 гектара. Якщо депутати підтримають рішення і басейн перейде у власність міста, його планують капітально відремонтувати та реконструювати, щоб створити сучасний спортивний об'єкт. У міськраді планують, що після ремонту оновлений басейн стане доступним для всіх львів'ян, також тут зможуть тренуватися професійні спортсмени та проводити змагання.

Особливо увагу наголосили на плануванні умов для реабілітації військових та ветеранів війни. У басейні передбачається створення спеціального простору для фізкультурно-спортивної реабілітації в рамках програми "Екосистема людяності Unbroken". Крім цього, міська рада встановила обмеження щодо використання цього об'єкту. Після передачі у комунальну власність басейн можна буде використовувати виключно за цільовим призначенням, без права його продажу чи зміни профілю.