Посадовця Львівської митниці затримали за переправлення ухилянтів за кордон

Чоловік із спільницею відправив за кордон щонайменше двох військовозобов’язаних чоловіків

39-річного заступника начальника одного із відділів митного оформлення митного поста Львівської митниці затримали за допомогу у незаконному переправленні ухилянтів за кордон. Митник разом із спільницею з Закарпаття організував схему і відправив за межі України щонайменше двох чоловіків. Ціна послуги становила від 10 тис. до 15 тис. доларів.

Як йдеться у повідомленні, правоохоронці викрили посадовця Львівської митниці, причетного до незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України. “Заступник начальника одного з відділів митного оформлення митного поста Львівської митниці, разом з жителькою Закарпаття, організували протиправну схему: підозрюваний зв’язувався з ухилянтами у Львові, скеровував їх в Закарпатську область, де місцева мешканка займалася подальшою долею чоловіків”, повідомила Львівська митниця у вівторок, 9 липня.

Чоловік також забезпечував поселення своїх клієнтів у готель та їх трансфер у Закарпатську область, де їх зустрічала 30-річна місцева мешканка. А підозрювана відповідала за поселення та забезпечення харчами ухилянтів. Надалі, чоловіки перетинали кордон поза межами пунктів пропуску.

“Підозрюваний проводив інструктаж щодо поводження під час незаконного перетину держкордону. Окрім цього, службовець давав поради та вказівки щодо поведінки у разі виникнення різних ситуацій”, — йдеться у повідомленні прокуратури.

Фото: Львівська обласна прокуратура

Відомо, що в такий спосіб митнику вдалося переправити щонайменше двох чоловіків призовного віку – мешканця Донецької області та міста Києва за межі України. Посадовцю митниці та його спільниці вже обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою із правом внесення застави 240 000 та 151 400 гривень застави.

Їм інкримінують організацію незаконного переправлення військовозобов’язаних осіб через державний кордон України, за попередньою змовою групою осіб, повторно, з корисливих мотивів. Слідчі дії тривають. Встановлюються усі обставини вчинення злочинів та вживаються заходи щодо притягнення до кримінальної відповідальності всіх причетних осіб.