Львівський ТЦК прокоментував мобілізацію експрокурора Ільницького

Ростислав Ільницький мобілізований у бригаду, яка потребує офіцерських кадрів

У Львівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки розповіли деталі щодо мобілізації експрокурора Ростислава Ільницького на службу в Збройні Сили України. “Ростислав Ільницький мобілізований відповідно до чинного законодавства. Під час призову про наявність підстави на відстрочку не заявляв. А військово-лікарською комісією був визнаний придатним до військової служби”, - прокоментували 10 липня журналістам LVIV.MEDIA у службі зв'язків з громадськістю Львівського ОТЦК та СП.

У територіальному центрі комплектування також зазначили, що, оскільки Ільницький має офіцерське звання, то був мобілізований у бригаду, яка перебуває у процесі формування й потребує офіцерських кадрів. “Він буде виконувати завдання згідно зі своїми службовими обов’язками”, — зазначили у Львівському ТЦК та СП.

Раніше, експрокурора Ростислава Ільницького затримали у Львові на горищі в тещі. Колишнього прокурора розшукували за виготовлення та використання підроблених документів для виїзду за кордон під виглядом волонтера, а також подання фальшивих документів про здобуття освіти для уникнення мобілізації. Того ж дня, 5 липня у Львові затримали тещу Ростислава Ільницького — адвокатку Богдану Москву.

Ростислав Ільницький у 2019 році був у Радехові заступником місцевого прокурора. Декілька місяців тому Ільницький за власним бажанням звільнився з посади прокурора прокуратури Печерського району Києва. У жовтні минулого року “Еспресо Захід” з посиланням на власні джерела повідомляло, що Ільницькому намагалися вручити повістку, проте не змогли знайти експрокурора за жодною з адрес, тому залишили повістку в поштовій скриньці.

Ростислав Ільницький став скандально відомим після розкішного весілля з Роксоланою Москвою — колишньою працівницею ДБР. Святкувало подружжя 7-8 жовтня 2023 року в п’ятизірковому комплексі Emily Resort, що поблизу Львова. На святі було приблизно 300 людей, а торт, за попередніми оцінками кондитерів, вартував близько 100 тис. грн.

Нагадаємо, 8 липня адвокатка Богдана Москва вийшла з СІЗО під заставу 2 млн грн. Москву раніше затримали на хабарі від ухилянта. Адвокатка діяла у складі злочинної групи, до якої залучила посадовців медичних закладів та МСЕК регіону, а також службовців ТЦК та СП Львівщини. За наявними даними, вартість послуг зловмисників становила до 12 тис. доларів США з особи, а загалом вони встигли заробити майже пів мільйона американських доларів. Схема діяла на території Львівської та Івано-Франківської областей.