• Головна
  • Новини Львова
  • Міські депутати виділили 21,5 млн грн для "Охматдиту" та на укриття у львівських лікарнях

Міські депутати виділили 21,5 млн грн для "Охматдиту" та на укриття у львівських лікарнях

10 млн грн скерують на допомогу київській лікарні, ще 11,5 млн — на розширення укриттів у лікарнях Львова

Депутати Львівської міськради погодили виділення 10 мільйонів гривень на допомогу київській дитячій лікарні "Охматдит", а ще 11,5 млн грн на укриття в лікарнях Львова. За рішення проголосували на позачерговому засіданні комісії, яке відбулося у вівторок, 9 липня.

Члени комісії одноголосно погодили виділення 10 мільйонів гривень на потреби київської дитячої лікарні, яку 8 липня розбомбили росіяни. Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко взяв на себе зобов'язання до кінця дня уточнити, на що саме спрямують ці кошти.

“Поступила спільна ініціатива депутатів виділити 10 млн гривень на допомогу лікарні “Охматдит” (у Києві). Зобов’язати виконавчі органи зв’язатися з лікарнею та вияснити, що необхідно їм закупити в межах цих 10 мільйонів і реалізувати це питання в максимально стислі терміни”, — заявила голова комісії Наталія Шелестак.

11,5 млн виділили на розширення укриттів львівських лікарень

Також на комісії обговорили стан укриттів у львівських лікарнях. За словами керівника першого ТМО Олега Самчука, у лікарні Святого Пантелеймона укриття готове лише на 70%, у лікарні Святого Луки — на 60%, а в дитячій лікарні Святого Миколая — всього на 50%. Тому комісія виділила ще додатково по 5 мільйонів гривень на облаштування укриттів в лікарнях Святого Миколая та Святого Луки. Решту коштів керівництву лікарні нададуть спонсори.

Крім цього, скерували ще 1,5 млн грн на лікарні ТМО №2. Гендиректор Андрій Миськів зазначив, що практично всі підвали лікарень зроблені поточними ремонтами у належному вигляді. Потреба є лише для лікарні на вулиці Чупринки, там на облаштування укриття потрібно близько 1 мільйона гривень. Комісія відреагувала на це звернення, виділивши 1,5 мільйона гривень, в тому числі для закупівлі нових лавок.

“Базові укриття були готові ще станом на початок 2023 року у всіх лікарнях. Але зараз ми подумали, що збільшилася кількість пацієнтів, особливо у дитячій лікарні, бо ми відкрили там нові відділення. Сюди також приїжджають з інших міст, тому кошти виділили на розширення укриттів. Наприклад у лікарні Луки ще є приміщення, які можна використовувати під укриття, в дитячі лікарні також ще є підвальні приміщення, які можна облаштувати для додаткового укриття”, — пояснила у коментарі LVIV.MEDIA Наталія Шелестак.

Нагадаємо, 8 липня російські військові здійснили масовану ракетну атаку на Київ — ракета поцілила в дитячу лікарню "Охматдит". Внаслідок повторного обстрілу уламки ракети потрапили в медичний центр ISIDA. Внаслідок масованого ракетного удару Росії по українських містах 8 липня загинуло 33 особи — ще 140 отримали поранення.