30-річна лікарка зі Львова загинула внаслідок удару ракетою по Охматдиту

Світлана Лук’янчук працювала нефрологом у столичному Охматдиті

Серед загиблих внаслідок ракетного удару 8 липня по дитячі лікарні “Охматдит” є 30-річна львів'янка Світлана Лук'янчук. Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Світлана Лук’янчук народилася у Львові. Вона була сиротою, тож вихованням займалася рідна тітка. Дівчина закінчила Національний медичний університет імені Богомольця. Після цього завершила інтернатуру. В Охматдиті працювала дитячим нефрологом. “Поховають Світлану у Львові біля батьків, на Голосківському цвинтарі”, — написав Андрій Садовий.

Оновлено. Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко зазначив, що Світлана Лук’янчук у момент загибелі допомагала евакуйовувати з лікарні дітей, які були на діалізі. Вона загинула від удару вибухової хвилі. Він також зазначив, що від удару по лікарні 50 медичних працівників поранено. Двоє з них тяжко поранені.

Нагадаємо, 8 липня росіяни влучили ракетою у столичну лікарню “Охматдит”. Удар прийшовся по корпусу, де діти отримували діаліз, тобто очищували кров. Пошкоджені реанімаційні, операційні, онкологічне відділення. Пацієнтів Охматдиту евакуюють в інші лікарні міста.