Адвокатка Богдана Москва вийшла із СІЗО під 2 млн грн застави

Одіозну адвокатку раніше затримали на хабарі від ухилянта

У понеділок, 8 липня, львівська адвокатка Богдана Москва, яку раніше затримали на хабарі від потенційного ухилянта, вийшла із СІЗО сплативши 2 млн грн застави. Тримання під вартою із правом внесення застави обрав адвокатці Івано-Франківський міський суд у суботу, 6 липня. Судова застава також була внесена в Івано-Франківську. Про це LVIV.MEDIA стало відомо з власних джерел.

Адвокатка Москва допомагала ухилянту потрапити за кордон

Богдану Москву затримали у п’ятницю, 5 липня, “на гарячому” після отримання від потенційного ухилянта 3500 доларів США за допомогу у встановленні йому групи інвалідності. Також у будинку адвокатки виявили та затримали і її зятя Ростислава Ільницького, якого кілька місяців розшукували за виготовлення та використання підроблених документів для виїзду за кордон під виглядом волонтера, а також подання фальшивих документів про здобуття освіти для уникнення мобілізації.

Як зазначили в СБУ, адвокатка діяла у складі злочинної групи, до якої залучила посадовців медичних закладів та МСЕК регіону, а також службовців ТЦК та СП Львівщини. За наявними даними, вартість послуг зловмисників становила до 12 тис. доларів США з особи, а загалом вони встигли «заробити» майже пів мільйона американських доларів. «Схема» діяла на території Львівської та Івано-Франківської областей.

“Разом зі спільниками адвокатка сприяла ухилянтам в оновленні військово-облікових даних в державних реєстрах, а також забезпечувала фіктивне оформлення групи інвалідності…При обшуках у фігурантки в ручній сумочці було виявлено майже 1,5 млн в гривневому еквіваленті. Окрім цього вилучено й чорнові записи, які підтверджують ведення протиправної діяльності,” — зазначали в СБУ.

Фото: СБУ

Нагадаємо, адвокатка Богдана Москва стала відомою після розкішного весілля доньки, колишньої працівниці ДБР Роксолани Москви з експрокурором Ільницьким 7-8 жовтня 2023 року в п’ятизірковому комплексі Emily Resort, що поблизу Львова. На святкуванні було приблизно 300 людей, а торт, за попередніми оцінками кондитерів, вартував близько 100 тис. грн. 20 жовтня колишньому прокурору Ростиславу Ільницькому вручили повістку в Личаківсько-Залізничному ОР ТЦК та СП. Після цього він почав уникати мобілізації.