Документалісти з "Вавилон'13" зняли фільм про роботу ТЦК у Львові

У фільмі показують будні військовослужбовців та їхню роботу з призовниками

Українська група документалістів "Вавилон'13" створила фільм про роботу Територіального центру комплектування (ТЦК) у Львові. Цей фільм є частиною більшого проєкту під назвою "Південь-Північ-Захід-Схід". Відео оприлюднили у п’ятницю, 5 липня.

У фільмі показано щоденну роботу військовослужбовців ТЦК та як їх сприймають звичайні громадяни. У стрічці працівники ТЦК проводять ознайомчо-профілактичні дані з чоловіками призовного віку на вулицях Львова. Головні герої перевіряють документи у громадян на площі Ринок, а також у приміщенні сервісного центру МВС.

Головним героєм стрічки є сержант Віталій Смілка, вчитель за освітою, але військовий за покликанням. Віталій має великий досвід служби в різних підрозділах і навіть брав участь у миротворчих місіях. Коли почалося повномасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року, він одразу повернувся до війська і вже за кілька днів опинився під Попасною. Тепер чоловік працює у Львівському ТЦК, де допомагає іншим українцям знайти своє місце в лавах Сил оборони.

"Вавилон'13" — це група українських кінематографістів, яка була створена після розгону Євромайдану в листопаді 2013 року. За дев'ять років свого існування вони створили понад 400 фільмів, які мали значний вплив на інформаційний та культурний простір України та за її межами.