Службовий паркінг лікарні та центр: у Львові облаштують понад 200 нових паркомісць

Найбільше нових паркомісць буде біля лікарні святого Луки та на вул. Дорошенка

У Львівській міськраді розглядають питання зміни кількості місць для паркування. Міська влада планує вилучити 15 ділянок з переліку парковок, натомість облаштувати додаткові паркомісця на інших вулицях. Відповідний проєкт ухвали оприлюднили 25 червня на офіційному порталі міської ради Львова.

Ці зміни пропонуються для оптимізації системи паркування в місті. Як вказано у пояснювальній записці до проєкту ухвали, у Львові облаштують нові місця для паркування на вулицях — Фурманській, Навроцького,23 та Чорновола,45. Зазначимо, за цією адресою на Навроцького, 23 розташована лікарня святого Луки. Тут хочуть облаштувати 80 службових паркомісць.

Де облаштують додаткові паркомісця

  • На вулиці Фурманській — додаткові 14 місць
  • На вулиці Навроцького, 23 — 80 службових місць
  • На вулиці Чорновола, 45 — 24 нові паркомісця.

Також на деяких вулицях змінять кількість паркомісць. Наприклад, на вулиці Лисенка їх стане вдвічі більше — замість 13 буде 27. Значне збільшення буде і на вул. Дорошенка від зупинки “Головна пошта” до вул.Каменярів — з 17 до 49 місць. Рекордсменом стане вулиця Левицького, де кількість паркувальних місць зросте майже в чотири рази — з 19 до 75. На Газовій заберуть одне паркомісце, на Хімічній зменшать на три, натомість на Кониського додадуть п’ять, а на Київській — 8 нових паркомісць.

15 ділянок вилучать переліку парковок

Однак планують вилучити 15 ділянок з переліку парковок, через те, що неможливо укласти договори на їх використання. Це стосується як звичайних парковок, так і місць для службового транспорту та таксі. Наприклад, зникнуть 24 місця на вулиці Нижанківського та 25 на вулиці Вітовського біля басейну “Динамо”. Не стане й великої службової парковки на 45 місць на вулиці Данила Апостола біля сервісного центру МВС.

Проте у пояснювальній записці вказано, що це не вплине на надходження до бюджету.

Нагадаємо, у травні депутати міськради погодили будівництво нових корпусів лікарні Святого Луки на вул. Навроцького, де можуть облаштувати парковку. Також додамо, що у Львівській міській раді запровадять додаткових 30 нових посад інспекторів з паркування та зроблять платним паркування ще на 7 вулицях. Крім цього, на частині вулиці Куліша хочуть облаштувати місця для паркування.