На Львівщині правоохоронці сфабрикували справу проти невинного для статистики

До злочину був причетний начальник відділу районного управління поліції

На Львівщині двоє правоохоронців — старший дізнавач та оперуповноважений — притягли до кримінальної відповідальності невинного, щоб покращити статистику. Зловмисників викрили та повідомили їм про підозри, повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури у понеділок, 24 червня.

Підробили докази та протоколи допиту свідків

За даними правоохоронців, старший дізнавач та оперуповноважений районного управління поліції у Львівській області хотіли покращити статистику розкриття злочинів. Для цього вони вирішили звинуватити у злочині невинного чоловіка.

Зловмисники сфабрикували докази, протоколи допиту свідків та потерпілого, а також протокол слідчого експерименту. На підставі фальшивих доказів дізнавач підписав повідомлення про підозру невинному мешканцю Львівщини, а згодом обвинувальний акт скерували до суду.

Зловмисників відсторонили від обов’язків

Схему зловмисників викрили інші правоохоронці. Оперуповноваженого звільнили з посади, а дізнавача відсторонили від виконання обов’язків. Їм обом повідомили про підозру у притягненні завідомо невинного до кримінальної відповідальності, колишнього поліцейського також підозрюють у службовому підробленні.

“До злочинної схеми був залучений також начальник одного із відділів цього ж управління поліції. Матеріали відносно нього виділені в окреме провадження і обвинувальний акт скеровано до суду. Триває судовий розгляд”, — додали у прокуратурі.

Наразі триває досудове розслідування. Зловмисникам може загрожувати до п’яти років обмеження або позбавлення волі.